Historie

Historien

D.I.C. var et 100% danskejet aktieselskab med globale samarbejdspartnere etableret af I & N Vest Holding A/S med Inge Thorup og Niels Madsen som ejer.

D.I.C. blev stiftet i 1994 som certificerende organ. Formålet var at gå ind på certificeringsmarkedet med en specialtilpasset ISO 9002 certificering  for transportbranchen. På det tidspunkt var der ikke nogen større erfaring med denne standard i Danmark, og vi tog derfor kontakt med Dekra Certification i Tyskland, der havde certificeret rigtig mange transportvirksomheder og som havde den fornødne ekspertise.  Der blev lavet en aftale med Dekra Certification om, at vi skulle udarbejde et dansk koncept og prøvekøre dette i Danmark under deres akkreditering. Det blev heldigvis en succes, og Dekra Certification tilbød os herefter rettighederne til at varetage deres interesser i Danmark, Norge, Island, Færøerne og Grønland som eksklusivaftale. Det blev starten på Dekra Danmark.

I 1999 erhvervede det børsnoterede Intertek 49% af aktierne i Dekra Certification.  Dette indebar, at vi udvidede vort dækningsområde fra Europa til hele verden, med mere end 150 kontorer i omkring 100 lande. Det indebar ydermere den fordel, at vi fik et tæt samarbejde med Semko AB i Sverige, der var ejet af Dekra Certification og Intertek. Vi ændrede derfor navn til Semko-Dekra Danmark.

I 2006 ophørte samarbejdet mellem Intertek og Dekra Certification. Vi besluttede som følge heraf at ændre navn til D.I.C.  – Dansk Institut for Certificering  – med binavnet:  Intertek Danmark. I efteråret 2015 opkøbte Intertek Dansk Institut for Certificering (D.I.C.) og navnet blev samtidigt ændret til Intertek DIC A/S.

Intertek er et førende certificeringsorgan, der udbyder certificeringsydelser til industrier over hele verden. Gennem vores netværk på flere end 1000 laboratorier og kontorer med over 42.000 ansatte  i over 100 lande, har Gruppen været med til at omdefinere branchens samlede kvalitetssikringsposition. Vi går ud over den fysiske kvalitetskontrol for at give total tryghed gennem vores innovative og skræddersyede sikkerhed, afprøvninger, inspektion og certificeringsløsninger til vores aktiviteter og forsyningskæder. Interteks samlede kvalitetssikring, ekspertise, leveret konsekvens, med præcision, tempo og lidenskab, vil være med til at styrke vores kunder fremover.