Schneider Electric Danmark A/S

Imponerende resultater gennem systematisk energiledelse

Når Schneider Electric rådgiver kunderne om energibesparende løsninger, ved de præcis, hvad de taler om. Virksomheden høster nemlig nu resultaterne af en systematisk indsats for at nedbringe energiforbruget i virksomhedens eget hovedsæde i Ballerup.

”Vi har arbejdet målrettet og fokuseret med energioptimering og har på bare to år reduceret vores samlede energiforbrug med 30 %. Vi havde allerede certificerede kvalitets- og miljøledelsessystemer, så derfor var det helt naturligt for os også at gå efter energicertifikatet”, forklarer Søren Eriksen, der er Business Development Manager i Schneider Electric Danmark.

Overbevisende indsats resulterede i problemfri audit

Ligesom ved miljø- og kvalitetscertificeringen var det Intertek, der stod for auditeringen af Schneider Electric Danmark i forbindelse med certificeringen i energiledelse jf. ISO 50001. Hans Henrik Wismer, Lead Auditor og programchef hos Intertek fortæller her, hvordan han oplevede forløbet: ”Schneider Electric Danmarks systematiske arbejde med energiledelse var og er meget overbevisende. De beviser, at de ved at tage deres egen medicin, er i stand til at opnå vedvarende besparelser, og der kan ikke herske tvivl om, at de derved manifesterer sig som en global specialist inden for netop energioptimering”.

Resultaterne er opnået gennem automatiseret overvågning og intelligent styring af energiforbruget i kontorbygningens 14.000 kvadratmeter. Med ISO 50001-certificeringen forpligter Schneider Electric Danmark sig til løbende at optimere sit energiforbrug.